Försäsong

10 april – 21 juni. OBS: Ring oss och boka innan.
Cafét är bara öppet på helgerna.

Högsäsong

22 juni – 19 augusti från kl. 10.00 till 17.00 och då behöver ni inte boka utan är ni välkomna precis när ni vill. 
Det är naturligtvis bäst att komma vid 10-tiden för då får ni hela dagen på er att vaska guld. Caféet är öppet.

Eftersäsong

20 augusti –  15 september OBS: Ring oss och boka innan.
Cafét är bara öppet på helgerna.

Priser 

Vuxna 490 kr – Barn 240 kr. Biljetten gäller en hel dag.

I priset ingår: Lån av utrustning, stövlar, lektioner och hjälp under hela dagen av riktiga guldgrävare. Allt guld du vaskar fram får du naturligtvis ta med dig hem i ett glasrör som ett vackert minne.

Guldvaskning med instruktör (som finns på plats hela dagen), lån av utrustning samt montering av ditt guld i glasrör: 490 Kr. Priset gäller för en hel dag från kl. 10 till kl 17.

Guldvaskning för barn upp till 12 år, med instruktör (som finns på plats hela dagen), lån av utrustning samt montering av ditt guld i glasrör: 240 Kr

Lämplig ålder
Guldvaskning är egentligen för vuxna (och ungdomar). Men även barn kan lära sej att vaska guld och få ut något av besöket här. Det är svårt att nämna någon max eller minimiålder, den varierar från person till person. Omkring 10 år är en slags gräns. Yngre barn han inte alltid tålamod att vaska i flera timmar.

Fler detaljer och diverse tips

Ju tidigare på dagen ni kommer, desto mer tid att vaska och desto mera guld får ni med er hem.
Ta med “kläder för väder” och stövlar. (Stövlar ingår i biljetten, men vi har inte hur många stövlar som helst i alla storlekar.)

Att vaska en eller två timmar är ingen bra idé. Ni bör ta minst tre timmar på er för att bli skicklig med vaskpannan. Det är ju också självklart att ju längre tid ni vaskar, desto mera guld hittar ni.

Lektion i guldvaskning